Detectie cursus

Let op!

Er zijn helaas geen plaatsen meer beschikbaar in een van de detectie cursus groepen. Neem voor meer informatie contact op met ons via de contact pagina.

Wat is detectie eigenlijk?

Het woord zegt het eigenlijk al: het zoeken en detecteren van stoffen. Dit kan bijvoorbeeld geld, tabak, koffie, kruiden etc. zijn.

Motivatie is het allerbelangrijkste voor een speurhond, zonder motivatie wordt het lastig zoeken. We kunnen gebruik maken van zowel voermotivatie als apporteerdrift.

Net als bij de overige lessen van Track & Trail wordt er gebruik gemaakt van een positieve trainingsmethode; zonder druk of dwang.

Waar kunnen we naar zoeken?

Er zijn voor het (recreatieve) detectiewerk heel veel geuren waarop een hond getraind kan worden. Hierbij moet u denken aan: tabak, kruiden, geld, koffie etc.

Tijdens de lessen wordt er niet getraind op verboden stoffen

Scent imprint for dogs / Wesley Visscher

Mijn opleiding tot instructeur zoekhonden heb ik gevolgd en succesvol afgerond bij Wesley Visscher, eigenaar van Scent Imprint For Dogs.  Dit maakt het mogelijk om uw hond bij Hondenschool Track & Trail op te leiden als zoek- detectiehond.

Klik hier en neem eens een kijkje op zijn website!

De detectie cursus bestaat uit 6 lessen van 1.5 uur en wordt gegeven in groepen van max. 4 deelnemers.

De cursus kost € 90,-. (voor de prijzen voor 2021, klik hier). Het examengeld bedraagt € 15,- indien het examen wordt afgenomen door een examinator van Scent imprent for dogs. Aanmelden voor deze cursus kan via de aanmeld pagina.

Indien gewenst kan er ook privéles worden gevolgd. Dit kost dan € 35 euro voor 45 minuten. Neem voor een privé les even contact op via de contactpagina.

Klik hier om te kijken of er binnenkort een groep start en om aan te melden!